In cautarea dragostei

miercuri, 21 iulie 2010

Dragostea nu moare CAPITOLUL 3



Am intrat in salon.


- Wow…nu-mi vine sa cred! E minunat, am spus eu entuziasmata. Pana la urma petrecerile nu sunt chiar atat de rele. Esme era chiar langa usa si veni langa mine cu bratele intinse.

- Bella, arati superb.

- Multumesc Esme. Si tu arati destul de bine.

- Hey sis, bun venit! Zise Jasper venind spre mine si ma imbratisa.

- Nu-mi vine sa cred ca ati facut asta! Am spus eu zambind.

Intr-un colt mai retras am zarit un grup de persoane necunoscute.

- Ei cine sunt? Am intrebat eu.

- Familia Denali, spuse Carlisle care ni se alatura noua. I-am anuntat de saptamana trecuta si au fost foarte incantati sa ne onoreze cu prezenta. Vino sa-ti facem cunostinta, spuse Carlisle si eu l-am urmat.



Cand m-au vazut indreptandu-ma spre ei, au zambit si mi-au intins mana.


- Deci tu esti sarbatorita, Bella Cullen, spuse o fata a carei privire nu era tocmai placuta. Numele meu este Tanya, iar ceilalti sunt: Carmen si prietenul ei Eleazar, Kate, Irina si Garret.

- Buna Bella, spusera ei in cor.

- Buna va spun si eu si ma bucur ca ati reusit sa veniti, am spus evaluandu-I pe fiecare in parte. Sper sa va simtiti bine alaturi de noi. Chiar va rog, simtiti-va ca acasa.

In timp ce mai discutam cu noii veniti, se auzi soneria.

- Mai asteptam pe cineva? Am intrebat eu.

- Pai… e o surpriza, spuse Edward zambind. M-am dus sa deschid usa si am ramas ca o stana de piatra cand am vazut cine era in fata mea.



- Jake, am strigat eu si i-am sarit in brate.


- Hey Bells, mai usor, parca esti femeie maritata nu? Spuse el cu un zambet larg pe buze.

- Doamne, nu-mi vine sac red! Nu te-am mai vazut de un an, mai exact de la nunta. Pe unde ai umblat? Mi-a fost tare dor de tine. De ce nu ai mai trecut pe aici? Nici macar un telefon, nimic! Am spus eu totul dintr-o suflare.

- Mai usor Bells ca te ineci. Respira si vorbeste mai rar, spuse Jake zambind si-mi intinse o cutie albastra legata cu o funda mare rosie.

- Mersi Jake, dar nu trebuia, i-am spus eu luand cutia.

- Si apropo Bells, te-am vazut astazi in Port Angeles. Te-am strigat, te-ai uitat in directia mea dart e-ai comportat ca si cum nu mai fi vazut. Nu mi-a placut asta sa stii, spuse el dar de data asta nu mai zambea.

- Eu? Azi nu am fost plecata nicaieri. Am stat acasa. Poate ca mai confundat cu altcineva.

- Pun pariu pe cat vrei ca erai tu Bella. Te-as fi recunoscut oricand si oriunde. Te-ai uitat la mine, te-ai incruntat si ai plecat cu cineva, o tipa roscata, create, spuse el retragandu-se din bratele mele.

- Iti jur Jacob, astazi nu am iesit din casa. Poti sa-I intrebi pe toti, am spus eu zambind.

- Hmmm, suferi cumva de personalitate multipla? Sau poate o fi sosia ta. Sau… poate ai o sora geamana de care tu nu ai habar, spuse Jake vizibil afectat.

- Ha ha ha, Jake. Ce comic esti! Hai intra, nu mai sta in usa, am spus eu luandu-l de mana spre salon.


Saracul Jake, poate inca nu si-a revenit din cauza mea. Nu suporta sa ma vada langa Edward, stiu ca era indragostit de mine dar credeam ca i-a trecut. Sa nu fie asa? Inca mai simte ceva pentru mine? De aceea nu a mai dat nici un semn de viata pana acum? Inca ma vede in orice persoana de pe strada? Ziceam eu in mintea mea.

Cand am ajuns langa ceilalti, am observat ca Edward lipsea. L-am cautat cu privirea dar nu am dat de el. Atunci am vazut-o pe Alice intrand in salon si nu mi-a placut figura ei. Era nervoasa, furioasa. M-am indreptat spre ea.



- Alice, ce ai patit? De ce arati de parca ai picat din luna? Am intrebat-o eu.


- Aaaa, nu-I nimic Bella. Sunt doar obosita, hai sa ne distram, spuse ea luandu-ma de mana incercand sa ma duca spre ceilalti.

- Alice, ma crezi chiar atat de proasta? Ce e cu tine? De ce esti furioasa? Si apropo unde este Edward? Am intrebat-o eu radicand tonul.

- Pai nu stiu unde este. Ultima data cand l-am vazut era cu grupul, spuse ea balbaindu-se.

- Ma duc sa vad daca este in camera, poate s-a intamplat ceva, am spus eu pregatindu-ma sa urc scarile.

- Stai Bella, nu te duce, cu siguranta e pe undeva pe aici, o sa apara imediat, spuse ea dar citisem nelinistea din vocea ei.

- Ma duc in camera Alice si nu ma poti opri, am spus eu si m-am tras din stransoarea ei.

- Bella, nu te duce, ma implora ea.

- De ce sa nu ma duc? Imi ascunzi ceva Alice? De ce simteam ca ziua de azi va fi o catastrofa? Intai visul, apoi Jake cu asa zisa intalnire a mea in Port Angeles si acum faza asta. Ceva se intampla si trebuie sa aflu ce anume.

- Bella, te rog nu fi isterica, nu te mai criza atata, spuse Alice cu vocea tremuranda.

- Ma duc sus. O sa aflu pana la urma. Si am urcat scarile indreptandu-ma spre camera mea, ignorand rugamintile lui Alice. Cand am ajuns in dreptul usii, am auzit voci. M-am apropiat usor si am incercat sa ascult. Imi aduceam aminte de mama cand ma invatase ca nu este bine sa asculti pe la usi, sa tragi cu urechea, dar acum nu-mi pasa. Edward este cu cineva… cu o fata? Auzeam o voce pitigaiata, o voce cunoscuta dar nu stiam cine este. Am deschis usor usa si am intrat. M-am blocat cand am vazut cine era.

- Tanya? Edward?

4 comentarii:

  1. Salut... tocmai am postat si Capitolul 3. E cam tras de par dar nu prea am avut inspiratie. Scuze... sper sa-mi revin mai repede. Pupicei.

    RăspundețiȘtergere
  2. Uof... iar intra Tanya in peisaj... :(
    Sa vedem ce se va intampla...
    Spor la scris :)

    RăspundețiȘtergere
  3. :)) Da...se pare ca Tanya este un personaj negativ intalnit cam peste tot...nici eu nu o suport. Mersi de comm.

    RăspundețiȘtergere
  4. nu asa mare chestie, nu a inselat-o pana la urma

    RăspundețiȘtergere

Postati aici comentariile dvs.